...............................................................................................................................................................................................................

...............................................................................................................................................................................................................

 

Στόχος του μαθήματος των Γερμανικών ήδη από την Ε’ τάξη είναι οι μαθητές να αγαπήσουν τη γλώσσα και να αποκτήσουν  βάσεις για την περαιτέρω ενασχόλησή τους με αυτήν στο μέλλον. Το μάθημα είναι μια ευκαιρία για μια πρώτη επαφή με τον γερμανικό πολιτισμό μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες.

Γιατί να µάθω Γερµανικά;

  1. Τα Γερµανικά είναι εύκολη γλώσσα για µας τους Έλληνες γιατί παρουσιάζουν πολλές οµοιότητες µε τα Ελληνικά, τόσο στη δοµή της γραµµατικής και τη σύνταξη όσο και στον τρόπο σκέψης. Η γνώση των Αγγλικών βοηθάει στην εκµάθηση των Γερµανικών καθώς συγγενεύουν, αφού και οι δύο ανήκουν στην ίδια γλωσσική οικογένεια.
  2. Τα Γερµανικά είναι η δεύτερη ξένη γλώσσα στην Ελλάδα µετά τα Αγγλικά. Οι περισσότεροι υποψήφιοι για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσοµάθειας εξετάζονται, µετά τα Αγγλικά, στα Γερµανικά.
  3. Η εκµάθηση ξένων γλωσσών γενικότερα αποτελεί προϋπόθεση για µια επιτυχηµένη επαγγελµατική σταδιοδροµία. Ενώ η γνώση των Αγγλικών θεωρείται δεδοµένη και αναγκαία, στις μέρες μας θεωρείται πλέον και  η γνώση µιας δεύτερης ξένης γλώσσας απαραίτητη. Η γνώση της γερμανικής γλώσσας δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην απασχόληση στον τομέα του τουρισμού, καθώς οι Γερμανοί κατέχουν κορυφαία θέση και ως τουρίστες. Το 40% των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα προέρχονται από γερµανόφωνες χώρες.
  4. Η Γερµανία είναι η χώρα µε τις µεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα. Το µεγαλύτερο ποσοστό των ελληνικών εισαγωγών και εξαγωγών γίνεται κυρίως από και προς τη Γερµανία.
  5. Όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν τα πανεπιστήµια της Γερµανίας για σπουδές, επειδή θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσµο. Η ανώτατη εκπαίδευση στη Γερµανία διακρίνεται για το υψηλό της επίπεδο και το χαµηλό κόστος ζωής καθώς δεν απαιτούνται δίδακτρα πανεπιστηµιακών σπουδών.
  6. Τα Γερμανικά είναι η γλώσσα του Γκαίτε, Κάφκα, Καντ, Χέγκελ, Νίτσε, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Λούθηρου, Μαρξ, Φρόιντ και Αϊνστάιν. Μαθαίνοντας Γερμανικά μπορεί κανείς να διαβάσει ή να ακούσει σημαντικά έργα στη γλώσσα του πρωτότυπου.
germanika