...............................................................................................................................................................................................................

...............................................................................................................................................................................................................

Το τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00 - 8:00) μπορεί να λειτουργήσει εφόσον υπάρχουν 10 τουλάχιστον ενδιαφερόμενοι μαθητές, οι οποίοι φοιτούν στο Ολοήμερο Τμήμα. Η λειτουργία της Πρωινής Ζώνης γίνεται κατόπιν πρότασης του Συλλόγου Διδασκόντων, τη σύμφωνη γνώμη του προϊστάμενου Εκπαιδευτικών θεμάτων , την απόφαση του Δ/ντη Π.Ε. Γ΄ Αθήνας και την έγκριση του Περιφεριακού Δ/ντη.

Στο Ολοήμερο τα παιδιά θα προσέρχονται με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών (COVID-19), θα κάθονται σε συγκεκριμένη θέση που θα τους υποδείξει ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός, θα έχουν μαζί τους μαντηλάκια και αντισηπτικό και μέχρι να ξεκινήσουν τα γεύματα, θα πρέπει το γεύμα τους να βρείτε τρόπο να διατηρείται ζεστό. Τέλος θα πρέπει να φροντίζετε για την έγκαιρη αποχώρησή τους.

Το πρόγραμμα του Ολοημέρου περιλαμβάνει 3 διδακτικές ώρες. Η 1η αφορά τη διατροφή αλλά και τη διατροφική αγωγή των μαθητών/τριών, η 2η αξιοποιείται ως μελέτη-προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης ημέρας, ενώ η 3η εντάσσεται σε ένα από τα παρακάτω διδακτικά αντικείμενα: Τ.Π.Ε., Αγγλικά, Αθλητισμός, Εικαστικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή και Πολιτιστικοί Όμιλοι Δραστηριοτήτων.

Τα γεύματα των παιδιών ετοιμάζονται από το σπίτι. Ο εκπαιδευτικός του Ολοήμερου Προγράμματος βοηθά και καθοδηγεί τα παιδιά προκειμένου να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες που αφορούν στη διαδικασία του γεύματος ώστε να εξυπηρετούνται αυτόνομα. Σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στους μαθητές/τριες των μικρότερων τάξεων μέχρι να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης.

Στα Δημοτικά Σχολεία που υλοποιείται το πρόγραμμα "Σχολικά Γεύματα" προσφέρεται σε όλους τους μαθητές/τριες δωρεάν μεσημεριανό γεύμα και για τις (5) εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας. Το ημερήσιο διατροφολόγιο είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών/τριων στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.

Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση τόσο των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, όσο και η ενίσχυση της εκπαίδευσης και της αποδοτικότητας των μαθητών/τριών.

Η φοίτηση στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι υποχρεωτική, για τους μαθητές/τριες που είναι εγγεγραμένου σε αυτό. Σε περίπτωση που μαθητές συμπληρώνουν 15 συνεχόμενες απουσίες, οι οποίες δε δικαιολογούνται από ιατρική γνωμάτευση, διαγράφονται από το Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Οι ώρες λειτουργίας του διανέμονται ως εξής :  

13:15 - 13:20  Μετάβαση μαθητών Ολοημέρου στην αίθουσα σίτισης
13:20 - 14:00

 1η ώρα Ολοημέρου Προγράμματος: 
Σίτιση, απόκτηση σωστών διατροφικών συνηθειών μέσω Προγράμματος Μεσογειακής Διατροφής.

 TMHMA ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΑΞΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 1ο  Α  ΠΑΠΠΑΣ ΓΚΙΟΚΑ  ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΑ  ΝΤΑΡΑ   ΤΣΟΡΒΑ
 2ο Β, Γ, Δ  ΤΣΙΟΥΣΤΑ  ΤΣΙΟΥΣΤΑ  ΤΣΙΟΥΣΤΑ  ΤΣΙΟΥΣΤΑ  ΤΣΙΟΥΣΤΑ 
  3ο  Ε, ΣΤ ΤΡΙΜΜΗ   ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ ΚΟΤΑΡΕΛΑ  ΒΛΑΧΟΥ  ΚΟΥΤΣΙΛΙΑΝΟΥ 
14:00 - 14:15  Διάλειμμα
14:15 - 15:00

 2η ώρα Ολοημέρου Προγράμματος: Λειτουργούν τρία τμήματα μελέτης:

 TMHMA ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΑΞΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 1ο  Α ΠΑΠΠΑΣ  ΓΚΙΟΚΑ    ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΑ   ΝΤΑΡΑ  ΤΣΟΡΒΑ 
 2ο Β, Γ, Δ   ΤΣΙΟΥΣΤΑ   ΤΣΙΟΥΣΤΑ   ΤΣΙΟΥΣΤΑ   ΤΣΙΟΥΣΤΑ   ΤΣΙΟΥΣΤΑ 
  3ο  Ε, ΣΤ  ΤΡΙΜΜΗ  ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ   ΚΟΤΑΡΕΛΑ  ΒΛΑΧΟΥ  ΚΟΥΤΣΙΛΙΑΝΟΥ 
15:00 - 15:15

 Διάλειμμα - Δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης, εφόσον έχει δηλωθεί.

15:15 - 16:00

 3η ώρα Ολοημέρου Προγράμματος: Λειτουργούν τρία τμήματα μελέτης:

 TMHMA ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΑΞΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 1ο  Α ΠΑΠΠΑΣ   ΓΚΙΟΚΑ   ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΑ  ΝΤΑΡΑ   ΤΣΟΡΒΑ 
 2ο Β, Γ, Δ  ΤΣΙΟΥΣΤΑ   ΤΣΙΟΥΣΤΑ   ΤΣΙΟΥΣΤΑ   ΤΣΙΟΥΣΤΑ   ΤΣΙΟΥΣΤΑ  
  3ο  Ε, ΣΤ ΤΡΙΜΜΗ   ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ   ΚΟΤΑΡΕΛΑ   ΒΛΑΧΟΥ  ΚΟΥΤΣΙΛΙΑΝΟΥ 

Ο/Η υπεύθυνος/η του Ολοημέρου καθώς και οι συνάδελφοι των ειδικοτήτων φροντίζουν για την προετοιμασία των μαθητών, καθώς και για τη χαλαρή και ευχάριστη διαμονή των μαθητών ύστερα από το πέρας της πρωϊνής ζώνης.

 Οι αιτήσεις εγγραφής στο Ολοήμερο της επόμενης χρονιάς, γίνονται κατόπιν αίτησης δήλωσης των γονέων, έως τις 11 Ιουνίου της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Μετά τις 11/6 η εγγραφή γίνεται κατόπιν γραπτής έγκρισης του Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και μόνο για σοβαρούς λόγους.